Jdi na obsah Jdi na menu
 


rady

11. 9. 2008

rady

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Monastirská (fazolová) čorba

(Michal Makusi, 27. 12. 2009 3:50)

Monstirská (fazolová) čorba

¼ kg bílých fazolí, 1 dl slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 mrkev, ½ malého celeru, 1 feferonka, 1 pol. lžíce rajského protlaku, 1 káv. Lžička sl. mleté papriky, 1 pol. lžíce hladké mouky, 3 tomaty, sůl pepř a čubrica.
Bílé fazole přebereme, dobře vypereme a necháme namočené ve vodě 8 – 10 hod. Potom vložíme fazole do čisté vody a dáme vařit. Když jsou fazole skoro měkké, připravíme si základ na polévku. Drobně nakrájenou cibuli, mrkev a celer na oleji krátce orestujeme, přidáme rajský protlak a po chvíli ještě zarestujeme hladkou mouku. Nakonec přidáme sladkou papriku a vše zalijeme vývarem z fazolí. Polévku dobře rozšleháme, vložíme do ní fazole a vaříme, dokud nejsou fazole měkké, nejméně však 20 minut. Před dovařením přidáme na kostičky nakrájená rajčata a feferonku. Krátce povaříme a dochutíme solí, pepřem a čubricou (tu je možno nahradit naší majoránkou).

přihláška na eurobabičku

(Irena Lemberková, 14. 3. 2009 23:32)

Prosím o zaregistraci mé manželky.Je čtyřnásobnou babičkou a je velice aktivní sportovně založená.Děkuji.Prosím o dání zprávy na její adresu:i.lemberkova@atlas.cz Děkuji

soutěž Eurobabička 2008

(Vladimír Tauchman, 27. 9. 2008 20:51)

Pokud by jste měli zájem můžete se podívat na www.eurobabicka.cz a v případě zájmu se můžete ozvat.

zdraví Vladimír Tauchman