Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mezinárodní den kuchařů 2011

10. 10. 2011

Náš tým připravoval na akci MDK dva oředkrmy a to pohankový karbanátek zapečený se slaninou a uzeným sýrem s lístkem šalvěje,

uherskou pěnu z jáhel a uherské klobásky na žitném pečivu

jako hlavní jídlo : vepřovou roládu s klobásovou náplní, staročeskou lepenici se škvarkama

moučník:  savarinky- moučník z kuchařky Jitřenky z roku 1895

               Maurierova specialita- ruský řez podle cukráře Václava Soukupa z roku 1906

Pracovali jsme rádi a jsme vděčni panu Lukešovi z fa Golem, který nám umožnil jídla připravit.

Druhý den jsme ráno postavili dva stany( zahradní) a začali instalovat zařízení, nosit stoly a židle. To bylo ještě dobré. počasí nic moc, ale nepršelo.Měli jsme již pověšené poutače, jídlo se ohřívalo a mohl začít prodej.Museli jsme odejít do průvodu kuchařů a ve stáncích zůstala hlídka paní Marta Hromádková. Když začalo v průvodu počítání a již jsme měli vyrazit přišel telefonát, stany sebral vítr a prší.

Honem jsme běželi a když jsme viděli tu zkázu, bylo to k pláči.Oba stany vyrval vítr ze země,jen kolíky dole v zemi držely.Tyče polámané, plachty potrhané. Když přišli ostatní senioři, kteří byli v průvodu, tak jsme dohromady svázali, slepili jakési provizorium, abychom mohli alespoň něco prodávat.

Měli jsme ovšem po náladě.Místo, které jsme měli nebylo také nic moc a ještě ttot neštěstí, Tak to bylo na nervy. 
Snížili jsme cenu výrobků na minimum, takže jsme nevidělali, ale prodělali.

Ovšem chtěli jsme se zůčastnit také soutěže o nejlepší jídlo.Jaksi si nanás nikdo nevzpoměl a my jsme měli své starosti, takže ani nikdo nezaregistroval, že senoři, byli na MDK. I když nakonec přišel poděkovat prezident AKCČR ,pan Kubec.

Je jen škoda, že všechny výrobky nám lidé chválili, brali si je ssebou domů, chtěli receptury, když to ocenění nebylo podle našich představ.

Receptury budou v rubrice receptury, ale až se zase dostanu ke psaní, tak mějte strpení, ale jistě tam budou savarinky, Maureirovy řezy i jáhlová pěna,uherská.Tyto receptury si návštěvníci MDK žádali.

Náš Gastroantikva byl ukryt za plachtou a proto nebyla ze strany návštěvníků projevena ochota si nějaké publikace prohlédnout.

Myslím, že na příštím MDK budem svou účast velice zvažovat. I když nás to mrzí, protože doopravdy nejsme určni do odpadu a ještě ukazujeme, že dobré věci umíme i když na kolenu, protože podmínky máme takové nic moc.

 

Náhledy fotografií ze složky Mezinárodní den kuchařů 2011

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář